Charmeuse IV

Charmeuse on virtuaalihevonen

Perustiedot

NimiCharmeuse IVSyntymäaika, ikä15.5.2010, 10 vuotta
RoturanskanpuoliverinenIkääntyminensatunnainen
SukupuoliruunaOmistajaMircea VRL-14903
Säkäkorkeus169 cmURL-omistajaZéphyrine Wright
VäritummanruunikkoKasvattajaLouise Dubois (evm)
PainoteesteratsastusRekisterinumeroVH20-121-0040
KoulutustasoHeA, 160cmPKK-idPKK3766

Luonnekuvaus

Charmeuse on erittäin elegantti ja hienostunut hevonen, aivan kuten ylellistä silkkiä tarkoittava nimi tuntuu vaativan. Ruuna on kansainvälisen tason kilparatsu, josta Zéphyrine on oletettavasti maksanut itsensä kipeäksi. Nainen ei ole tähän mennessä kertonut, miten hän sai Charmeusen omakseen, mutta kaikesta päätellen hän on omistanut ruunan jo useampia vuosia, kenties aivan nuorukaisesta saakka. Ainakin kaksikon yhteistyö on silmiäsärkevän saumatonta ja sujuvaa. Toisaalta Charmeuse on sangen helppo ja aika hömelö tapaus, jonka kanssa ei ole vaikeaa tulla toimeen.

Charmeuse on sekoitus rauhallisuutta ja uteliaisuutta – sillä on omalaatuinen kyky kadota omaan ulottuvuuteensa, jolloin se ei havaitse mitään häiriötekijöitä. Vuosien kisakokemus ja suuri matkustamisen määrä ovat totuttaneet ruunan meluun ja hälinään, joten se ei korvaansa lotkauta koville äänille tai oudoille ihmisille. Usein se on vain utelias näkemään, mitä tapahtuu, sillä Charmeuse on sosiaalinen ja valpas hevonen. Se ei kuitenkaan hermostu tai häiriinny, vaan tyytyy katselemaan lempeillä silmillään erikoisempiakin tapauksia pelkästään tyytyväisen uteliaana.

Rauhallisuutensa takia Charmeuse on helppo käsitellä, mutta se on tarkka rutiineista ja loppujen lopuksi viihtyy vain tuttujen ihmisten käsittelyssä. Ruuna ei koskaan nosta metakkaa, mutta saattaa osoittaa mieltään vääristä hoitomenetelmistä nyrpistelemällä nenäänsä hyvinkin ihmismäisesti. Charmeuse on muutenkin sangen persoonallinen hevonen. Välillä se tuntuu ymmärtävän enemmän kuin luulisi, välillä se yllättää oudoilla tempauksilla ja välillä se taas käyttäytyy kuin nuori varsa. Charmeusen kanssa ei koskaan tule tylsää.

Mikäli käsittelijällä on homma hallussa ja rauhalliset otteet, kaikki Charmeusen hoitotoimenpiteet on helppo toteuttaa aina kavioiden puhdistamisesta lastaukseen – erityisesti jos tuntee Charmeusen ja tietää, miten se haluaa kaiken sujuvan. Tottuneena matkustajana lastauksessa ei ole koskaan ongelmia, ja ruuna tulee myös kiltisti luokse esimerkiksi tarhasta, erityisesti jos se olettaa saavansa herkkuja. Varusteetkin ruuna hyväksyy ilman sen kummempia mukinoita, joten se on kaikinpuolin helppohoitoinen eikä omista mitään pahoja tapoja.

Charmeusen unelmaratsun mielikuva vain täydentyy selästä käsin. Ruuna on sopivan eteenpäinpyrkivä, työtäpelkäämätön ja kuulainen. Se on aika herkkä, joten ratsastajan ei todellakaan tarvitse käyttää vahvoja otteita saadakseen sen liikkumaan halutulla tavalla. Charmeusella on puhtaat ja kevyet liikkeet sekä miellyttävät askellajit, ja onnistuneeseen ratsastukseen näyttäisi riittävän vakaa käsi ja rauhalliset otteet. Se on kuitenkin vain pintaa, sillä todellisuudessa Charmeuse vaatii ratsastajaltaan tiettyä osaamista ja määrätietoista käsittelyä toimiakseen. Se tietää paljon konnankoukkuja, joilla vältellä työntekoa, ja tylsistyessään tai huonoina päivinään se saattaa ruveta yllättävänkin keljuksi.

Esteiden ylittäminen on Charmeusen ehdoton vahvuus, vaikka sen kanssa saa olla myös tarkkana – huolimatta energisestä ja puhtaasta tekniikastaan se saattaa innostua esteillä liikaa ja kuumua. Huolellinen ratsastus ja päättäväiset otteet ovat tärkeitä, mutta kun kaikki osuu kohdalleen, Charmeuse on täydellinen esteratsu. Koulupuolellakin se liikkuu yleensä hyvin, muttei jaksa kiinnostua samalla tavalla kuin esteillä. Maastoilu on Charmeuselle miellyttävää vaihtelua, ja se pitää myös uimisesta ja osaa ylittää maastoesteet hätkähtämättä.

Sukutaulu

i. Old Fashioned evm
ii. Charmeuse III evm iii. Conquest of Paradise evm
iie. Vicuna evm
ie. Impossible Love evm iei. Kerrfuffle evm
iee. Silhouette evm
e. Marcellette evm
ei. Dom Pérignon evm eii. Onésime evm
eie. Picabia evm
ee. Retrouvailles evm eei. Cabernet evm
eee. Astre evm

Siirtohistoria: Ranska – Iso-Britannia

Sukuselvitys

Tulossa.

Kuvagalleria

Lisää kuvia Instagramissa @vrt_arrowhill tägillä #arrowhillcharmeuse

Kilpailukalenteri

Kalenterissa näkyvät vain sijoitukset.

Päivämäärä Järjestäjä Taso Sijoitus
ERJ
25.8.2020 Zodiac Stables 160cm 2
26.8.2020 Zodiac Stables 160cm 2
28.8.2020 Zodiac Stables 160cm 4
29.8.2020 Zodiac Stables 160cm 3
12.10.2020 Zodiac Stables 160cm 1
13.10.2020 Zodiac Stables 160cm 2
15.10.2020 Zodiac Stables 160cm 3
16.10.2020 Zodiac Stables 160cm 3
18.10.2020 Zodiac Stables 160cm 3
19.10.2020 Zodiac Stables 160cm 3
20.10.2020 Zodiac Stables 160cm 2
Päivämäärä Järjestäjä Luokka Tuomari Palkinto
PKK Näyttelyt
30.8.2020 Seppele Rakenne: lämminverioriit Anne HY
Järjestäjä Taso Sijoitus
Villit kilpailut
9.8.2020 Euro Sim Tour 160cm 1
7.6.2020 Euro Sim Tour 160cm 1