Esittely

Arrowhill sijaitsee Iso-Britanniassa, Englannin pohjoisosissa keskellä kauniita luonnonmaisemia ja maalaisseudun rauhaa. Lähin kaupunki on useamman kilometrin päässä, joten Arrowhill tarjoaa turvallisen ja rauhallisen ympäristön hevosharrastukselle. Vaikka talli sijaitseekin maalla, paikka itsessään on moderni ja sangen tyylikäs, ja puitteet kelpaavat vaativammallekin ratsastajaväelle. Tilukset tarjoavat loistavat mahdollisuudet niin huipputason treenaamiseen kuin rauhalliseen maastoiluunkin. Tila on saanut nimensä tiluksillaan sijaitsevan mäen mukaan – yksinkertaista, mutta ainakin selkeää jos ei muuta.

Tallirakennus

Arrohillin tallirakennus on ulkoapäin vaaleanharmaa mukulakivisellä perustalla sekä mustalla katolla. Ikkunan- ja ovenpielet sekä muut puitteet on maalattu valkoisiksi. Rakennuksessa on kaksitoista karsinaa, joista yksi on muita kookkaampi ja varattu varsomista varten. Lisäksi hevosia ja niiden tarpeita varten tallista löytyy kaksi hoitopaikkaa sekä pesuboksi. Vintiltä löytyvät heinät sekä muuta varastotilaa. Vintille vievien portaiden alla olevassa tilassa säilytetään kottikärryjä ja muita tarvikkeita, ja saman käytävän varresta löytyy rehuhuone, joka sisältää kaikki hevosten ruokintaan liittyvät tarvikkeet sekä ruokintaohjeet.

Alakerrassa on karsinoiden ja rehuhuoneen lisäksi siisti ja käytännöllinen varustehuone, jossa jokaisella hevosella on nimikoidut varustepaikat. Varustehuoneesta pääsee kuivatushuoneeseen, jossa on mahdollista kuivata loimia ja muita varusteita. Käytävän toisella puolella on taukohuone, jonka yhteydestä löytyvät niin vessa, keittiö, kuin ratsastajien kaapitkin. Kaapit ovat lukolliset, joten esimerkiksi yksityishevosten omistajien tavarat pysyvät tallessa. Taukotila toimii kaiken muun lisäksi myös toimistona, joten pöytä saataa aika ajoin olla paperisodan valtaama.

Nykyinen tallirakennus on rakennettu vain joitakin vuosia sitten, jonka ansiosta tilat ovat nykyaikaiset, turvalliset ja käytännölliset. Vaikka Arrowhillin tilukset ovat verrattain vanhat ja talli sijaitsee keskellä kesyttämätöntä korpea, vanhanaikainen taikka maalaismainen eivät sovellu tilan kuvaamiseen. Paikka on rakennettu nykyaikaiset tarpeet huomioon ottaen, ja soveltuu korkeidenkin vaatimusten täyttämiseen.

1. Taukohuone ja toimisto 2. Varustehuone 3. Rehuhuone 3. Kuivatushuone 5.-6. Hoitopaikat 7. Pesuboksi 8. Varastotilaa portaiden alla

a. Caz b. Charmeuse c. Gatsby d. – e. Zara f. April g. Mico h. Dullahan i. Banjo j. Ayla ja Melody k. – l. –

Muut tilat

Itse tallirakennuksen lisänä on omistajien ylpeys, vastaremontoitu maneesi (20x40m), jossa treenaaminen tapahtuu kätevästi talvisaikaan ja huonolla säällä. Maneesi on lämmitetty ja hyvin valaistu rakennus, joka soveltuu treenaamisen lisäksi myös kisojen järjestämiseen. Maneesin C-päädyssä sijaitsee pienehkö katsomo, jonne pääsee ulkoa maneesin päätyovesta. Vastakkainen L-pääty on peilien peittämä, ja lisäksi kyseisiä oman ratsastuksen seuraamiseen soveltuvia peilejä löytyy samalta pitkältä sivulta, jolla ovi sijaitsee. Toinen pitkä sivu ja pääty ovat laajojen ikkunoiden peittämät, joten maneesi saa paljon luonnonvaloa.

Tallialueella on myös laaja hiekkapohjainen ulkokenttä ratsastusta varten (20x60m), johon kuuluu oma varastonsa estekalustolle. Ulkokenttä on valaistu ja hyväpohjainen, ja se pidetään kunnossa ympäri vuoden. Kentän ja maneesin lisäksi Arrowhillin tallipihasta löytyvät hevosten tarhat, kaksi laajaa laidunta kesää varten sekä pyöröaitaus. Tilukset kattavat myös laajat, upeat maastot sekä maastoesteradan.

Kuva ei ole mittakaavassa.

Päärakennus

Tallin omistajaperheen asunto, suurehko omakotitalo, sijaitsee hiukan sivussa varsinaisesta tallialueesta. Talo on harmaa, mustakattoinen ja valkopuitteinen, kuten tallirakennuskin. Pihasta löytyy autotalli, perheen koirille tilaa, villiintynyt takapihan kasvimaa sekä muutama omenapuu. Talo on rakennettu aika samoihin aikoihin tallin kanssa. Mikäli omistajaperheen jäseniä ei saa tallialueelta kiinni, omakotitalolle on vapaa pääsy ja vieraat ovat aina tervetulleita.

Ympäristö

[Selventävä kuva maastoista ja ympäristöstä tulossa]

Arrowhill sijaitsee usean kilometrin päässä lähimmän kaupungin keskustasta, jonka seurauksena tilukset ovat luonnon ympäröimät. Etelään ja itään päin lähdettäessä edessä on runsaasti metsää, jonka polut soveltuvat erinomaisesti maastoiluun. Tallille tulevan tien toiselta puolelta löytyy lyhyen ratsastusmatkan päästä maastoesterata. Luonnosta löytyy myös lampia sekä lännen suunnalta järvi, jonka rannassa voi uittaa hevosia tai käydä vaikka itse pulahtamassa. Pohjoisessa ja lännessä on peltoja ja nummia. Tilalle pääsee helposti bussilla, sillä lähin bussipysäkki on tien varressa vain muutaman sadan metrin päässä.