Arya Zuckerberg

Arya on virtuaalinen hahmo.

 • 18-vuotias
 • suhdetilanne “monimutkainen”
 • britti, saksalaisia juuria
 • puhuu sujuvasti niin englantia kuin saksaakin – kumpaakin tosin brittiaksentilla
 • mustat hiukset, syvänsiniset silmät
 • omistaa Cazin

Taustat

Arya on hevostyttö joka solullaan – hän on tallinomistajan tytär ja ratsastanut läpi koko elämänsä aivan pienestä saakka. Hänen koko sukunsa on täynnä hevosihmisiä, niin kasvattajien, valmentajien kuin tallinomistajienkin rooleissa. Hän oppi ratsastamaan alan huippuosaajien tukemana, ja onkin sen takia taitava ja kyvykäs ratsastaja nuoresta iästään huolimatta. Arya eli lapsuutensa Etelä-Englannissa äitinsä puoliksi omistamalla hevostilalla, ja huolimatta äitinsä kouluratsastustaustasta hän suuntautui itse enemmän esteratsastukseen.

Aryan vanhemmat päättivät muuttaa täysin toiseen paikkaan Aryan ollessa 14-vuotias. He muuttivat Pohjois-Englantiin, kauas Aryan lapsuuden maisemista. Tyttö ei kuitenkaan vastustanut asiaa, vaan vaihtoi asuinpaikkaa lähes mielellään, toisin kuin pikkusisarensa Ashley. Tyttöjen vanhemmat perustivat Arrowhillin äitinsä vanhan ystävättären tallin naapuriin. Arya sai muuton yhteydessä omakseen nykyisen hevosensa Cazin, joka oli vielä nuorukainen kuten Aryakin. Ajan myötä kaksikko on hitsautunut toimivaksi parivaljakoksi huolimatta alun vaikeuksista.

Luonne

Arya on harvoin kenenkään ensimmäinen kohde tutustumisen kannalta, sillä Arrowhillin jok’ikinen muu henkilö on helpommin lähestyttävä kuin hän. Ainoa asia, joka saattaa houkutella ihmisiä häntä kohti on tytön sangen näyttävä ulkonäkö, mutta siihen lista loppuukin. Viileänkylmä luonne karkottaa lähestyjät yleensä varsin nopeasti, ja tilan perijätär jätetään omaan ylhäiseen yksinäisyyteensä, jossa hän vaikuttaa viihtyvän aivan hyvin. Arya on niitä etuoikeutettuja hevosihmisiä, joilla on ollut mahdollisuus hyviin hevosiin ja valmentajiin pienestä saakka, mutta syy hänen eristäytymiseensä ei liity paremmuuden tuntemiseen.

Aryan muuten sangen helppoon ja hevosten täyteiseen lapsuuteen ja nuoruuteen kuuluu vaikeuksia, joista hän ei suostu puhumaan kenenkään kanssa. Niiden vuoksi hän kuitenkin välttelee uusia ihmisiä – erityisesti miespuolisia – kuin ruttoa, ellei hänen ole pakko tutustua heihin. Kestää kauan, ennen kuin Arya lämpenee uusille ihmisille, ja vielä kauemmin, että hän alkaa pitää heistä edes jossakin määrin. Vaikka kaikki eivät sitä huomaakaan, tytöllä on tapana vältellä kaikkia ihmisiä usein myös fyysesti. Kosketusherkkyys ja muiden ihmisten väisteleminen vain pahentavat ensivaikutelmaa, jonka mukaan Arya on epäystävällinen, kopea ja itseään täynnä.

Ensivaikutelma on kuitenkin vain juuri nimensä mukanen – mikäli Aryan suhteen jaksaa uhrata hiukan aikaa ja kärsivällisyyttä, hänen reippaasti mukavampaa puoltansa ei voi olla huomaamatta. Hän kykenee tosiasiassa olemaan hyvinkin sosiaalinen, jos vain saa siihen tilaisuuden. Puheliasta Aryasta ei saa taikomallakaan, mutta yleinen avoimuus ja ystävällisyys näkyvät kyllä. Kaiken ylitse on myös ihailtavan helppo huomata hänen hyvä huumorintajunsa. Hänet on vaivatonta tunnistaa muun muassa tavaramerkistään; piikikkäästä, mutta hyväntahtoisesta sarkasmista. Arya on myös sanavalmis ja älykäs nuori nainen, jolla ei ole ongelmia suoriutua myös paineen alla ja pysyä tyynenä vaikeissakin tilanteissa.

Aryan todellista suuttumusta on vaikea saada syttymään, mutta hän saattaa ärtyä joskus aika pienistäkin asioista. Sitä on kuitenkin usein vaikea huomata, sillä Arya on mestari tunteidensa piilottamisessa, ja harvoin näyttää ärtymystään silmien pyöräytystä enemmän. Lisäksi hän leppyy nopeasti tällaisissa tapauksissa. Kunnolla suuttuessaan hän osaa olla pitkävihainen persoona, ja kohtelee usein suuttumuksen aiheuttajaa tai kohdetta hyvinkin ikävällä tavalla – tai joskus jopa purkaa vihan täysin syyttömään. Hänen on usein vaikea pyytää anteeksi tai myöntää olleensa väärässä. Tyttö on yleisestikin hyvin huono käsittelemään tunteitaan, ja sulkee ne vain pois mielestään, kunnes ne alkavat aiheuttaa ongelmia.

Arya on taitava kielellisesti, ja sanavalmiutensa ansiosta hän onnistuu yleensä setvimään asiat lopulta oikein päin, oli kyse sitten vihaisesta pikkusiskosta tai ylitsepääsemättömästä henkilökohtaisesta turhautumisesta, joka on aiheuttanut harmia. Vaikeasta alkutaipaleesta huolimatta hänestä voi saada hyvän, luotettavan ja uskollisen ystävän, ja kaikkien jäisten seinien suojissa on todellisuudessa yllättävän suurisydäminen, hauska ja seurallinen henkilö.

Nippelitietoa

 • pitää enemmän talvesta kuin kesästä
 • juo mieluummin kaakaota kuin kahvia
 • inhoaa matematiikkaa ja kauhuleffoja
 • pukeutuu aina hyvin huolitellusti ja yhteensopiviin väreihin

Suhteet tallin muihin hahmoihin

Ashley: “Sisar” – Ashley on Aryaa paria vuotta nuorempi, ja muistuttaa ulkonäöllisesti isosiskoaan. Heidän välillään on tyypillinen ristiriitojen värittämä sisarussuhde, johon sisältyy kuitenkin paljon hyvää.

Sandy: “Äiti” – Tallinomistaja Sandy on Aryan äiti, jonka kanssa tämä tulee vaihtelevasti toimeen. Heillä on ajoittaiset erimielisyytensä, mutta yleensä he tulevat mainiosti toimeen keskenään.

Mary: “Valmentaja, hyvä ystävä” – Alunperin Mary oli vain valmentaja, mutta yhteisten vuosien jälkeen hänestä on muodostunut Aryalle myös ystävä. Jostakin syystä he viihtyvät hyvin toistensa seurassa.

Malin: “Hyvä ystävä” – Arya ja Malin ovat tunteneet pitkään, ja ovat siksi kehittäneet vahvan ystävyyssuhteen. Se ei ehkä näy jokapäiväisessä elämässä, mutta todellisuudessa he tykkäävät viettää aikaa yhdessä.

Giselle: “Ystävä” – Vaikka Gisellellä ja Aryalla on ikäeroa, yhdessä ollessaan he tulevat hyvin toimeen. Giselle on kypsä ikäisekseen, ja lisäksi kaksikko kokee tiettyä samankaltaisuutta joissakin asioissa.

Catherine: “Ystävä” – Cat ja Arya ovat hyvin erilaisia persoonia, eivätkä kovin läheisiä huolimatta yhteisestä tallielämästä. He tulevat kuitenkin hyvin toimeen ja puhuvat yhteistä huumorin kieltä.

Muita ihmissuhteita

Sukulaiset:

 • Drystan Endersbee – isä, liikemies
 • John Endersbee – isänisä, hevoskasvattaja
 • Melanie Endersbee – isänäiti, hevoskasvattaja
 • Louis Endersbee – setä, ratsastuksenopettaja, tallinomistaja
 • Leah Zuckerberg – äidinäiti (Saksa), tallinomistaja
 • Henry Zuckerberg – äidinisä (Saksa), tallinomistaja
 • Charlotte Zuckerberg – täti (Saksa), kilparatsastaja

Muut:

 • Marcus Cedarhill – erittäin hyvä ystävä tai jotain enemmänkin, naapuri
 • Caitlyn Cedarhill – tuttava, naapuri
 • Cecilia Cedarhill – tuttava, naapuri
 • Arabella Cedarhill – tuttava, naapuri
 • Alec Cedarhill – naapuri
 • Gair O’Reilly – tuttava, valmentaja
 • Taiga Helenius – tuttava
 • Cailean O’Brien – tuttava